Hieronder zijn alle nieuwsberichten uit het jaar 2014 te lezen.

Grootste deel donatie gestort!
De WNF Hofvijver Regatta was een groot spektakel op een unieke lokatie en een prachtige dag. De sprintjes zijn succesvol afgelegd voor de Amazone!Wij willen alle deelnemende ploegen bedanken voor de mooie wedstrijd. Een groot deel van de inkomsten van de wedstrijd voor het WNF zijn gestort. Kijk op justgiving.nl voor het huidige bedrag.

Terugblik WNF Hofvijver Regatta 2014
Vrijdag 16 mei was het eindelijk zo ver. Na 5 jaar vond de Hofvijver Regatta weer plaats, ditmaal voor het goede doel het Wereld Natuur Fonds. Rond 9 uur ’s morgens druppelde de eerste vrijwilligers binnen bij de loods van Pelargos en de Hofvijver. In no time werd het terrein opgebouwd in de stralende zon.In de middaguren kwamen de eerste deelnemers het veld op en werd het startschot gegeven. Ondanks dat er soms een licht verschil was in niveau deed iedereen zijn uiterste best om de 200 meter te overbruggen. Het houden na de sprint hadden alle ploegen goed onder de knie! Na twee voorwedstrijden werd de finale gestreden. De heren van Euros wisten als eerste over de finish te komen en mochten hun blik in ontvangst nemen.

Na een korte pauze was het tijd voor de achten. De allereerste wedstrijdachten van Pelargos, zwaar ’13 en zwaar ’14 streden tegen elkaar dit werd een heus spektakel. Uiteindelijk maakt zwaar ’14 een duidelijke overwinning. Aegon, DDS en Argo streden mee over het water van de Hofvijver en lieten mooie halen zien. Nereus en zwaar ’14 streden uiteindelijk in de finale op deze unieke locatie, waarbij Nereus de overwinning pakte.

Al met al was het de WNF Hofvijver Regatta een succes! Er is genoten van het weer, de ploegen, de unieke locatie en vooral de gezelligheid.

Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers!

Bent u er klaar voor?
Zijn de ploegen klaar voor de explosieve sprint van 200 meter om daarna vol te houden? Aanvang van het evenement is vanaf 14:30 en om 15:30 uur zullen de eerste ploegen de uitdaging aangaan. Voor de deelnemers zijn er kleedkamers aanwezig en kunnen waardevolle spullen bij de garderobe worden afgeleverd.

Rondom de Hofvijver kan er genoten worden van live muziek, een biertje en een broodje terwijl de sprinters flink worden aangemoedigd. Ook bezoekers kunnen een roeiuitdaging aangaan door in de Aegon City Rowing Tour-truck te stappen om daar op een ergometer kans te maken op kaarten voor het WK roeien 2014!

Tot morgen, wij hebben er zin in!

Roeivertier voor bezoekers
Ook voor de kijkers langs de kant is er genoeg vertier. Naast de live muziek, het roeispectakel en de hapjes en de drankjes kunnen de bezoekers het roeien uitproberen in de Aegon Celebrate Rowing Tour truck! Deze truck is uitgerust met een aantal ergometers en een enthousiaste Tour-crew die geïnteresseerden graag de fijne kneepjes van het roeien bij leren.Door daarnaast een toptijd neer te zetten in de Aegon Rowing Challenge, een virtuele race op de Bosbaan in Amsterdam kun je kaarten winnen voor het WK Roeien 2014 in Amsterdam!

Andy Houtkamp verslaggever WNF Hofvijver Regatta
Tijdens de WNF Hofvijver Regatta kan live verslag natuurlijk niet ontbreken. We willen tenslotte allemaal direct horen welke ploeg er als snelste over de finish gaat of wie er een grote snoek heeft geslagen. Speciaal voor de WNF Hofvijver Regatta komt er niemand minder dan Andy Houtkamp, bekend als verslaggever van voetbal en atletiek bij NOS Langs de Lijn, naar Den Haag om verslag uit te brengen van alles wat er gebeurt op en rond de Hofvijver. Hij zal dit doen samen met zijn zoon Jason Houtkamp, voetbal, honkbal en softbal verslaggever in spé. Ondanks dat roeien van beide niet de specialiteit is, zal dit duo op 16 mei toch hun uiterste best doen om jullie van mooi commentaar te voorzien, dus zorg dat je erbij bent!

Kick off ‘Roeien voor de Amazone’
Bij het WNF in Zeist was 27 maart de aftrap van de campagne ‘Roeien voor de Amazone’. Onder aanmoediging van toegestroomde roeiverenigingen legde de oud-olympische kampioenen Nico Rienks en Henk Jan Zwolle symbolisch de eerste meters af op een ergometer.

Hofvijver Regatta 2014 komt er aan!
Eindelijk gaat het weer gebeuren. Na zo’n 5 jaar geen Hofvijver Regatta gehad te hebben, is H.S.R.V. Pelargos op volle toeren bezig om dit geweldige evenement weer te organiseren. Meerdere bedrijven en politici en misschien jij zullen gaan strijden op de 250 meter, en dàt op het mooiste watertje van Den Haag. Het belooft een heus roei-spektakel te worden. Net als ieder ander jaar van de Hofvijver Regatta staat er een goed doel bovenaan in het vaandel. Dit jaar gaat alle winst naar de stichting Het Wereld Natuur Fonds! Met grote overtuiging en enthousiasme gaat H.S.R.V. Pelargos ervoor om dit jaar de Hofvijver Regatta weer tot een succesvolle editie te maken.